Besøg Danmarks største vingård i efterårsferien,
den vrimler med aktivteter - også for børn

Fra d. 13.  til den 21. oktober "Hele ugen"

  • Café Dyrehøj er åben hver dag i efterårsferien fra kl. 10 - 17
  • Skattejagt i haven for børnene, hver dag
  • Butikken er åben hver dag fra kl. 10 - 17
  • Smuttur kl. 11 tirsdag, onsdag og torsdag. (1 time, kr. 95.-, børn gratis)
  • Almindelig rundvisning søndage kl. 14. (2 timer, kr. 175.-, børn gratis)
  • Æblepresning lørdag d. 13. oktober
  • Gourmetaften torsdag d. 18. kl. 18. 80 pladser
  • Smagsprøver på delikatesser og chokolade

 

Lørdag den 13. kl. 10 -16
Få gratis most af dine egne æbler

Traditionen med æblepresninger fortsætter igen i år på Dyrehøj Vingaard. Alle er velkommen til at komme og få presset deres egne æbler til dejlig most frisk most.

Sådan bliver dine æbler til most

Du bærer dine æbler hen til æblepressen som står i vineriet. Her hældes æblerne op i vaskeren hvor snavs, jord og blade fjernes. Herefter kører de automatisk op i snitteren hvor æblerne bliver findelt. De findelte æbler forvandles til most i vores frugtpresse.

Din most bliver opsamlet i en lille tank, som du til sidst tømmer over i den embalage, som du selv har med. Mosten bliver ikke pasteuriseret. 

 

Alt foregår i et tempo så I kan følge jeres æbler hele vejen og børnene er mere end velkommen til at smage på det pressede æble. 

Husk at medbringe beholdere til mosten

Regn med forholdet 3:2. Det betyder at du får ca. 10 liter most ud af 15 kilo æbler. Mosten holder 5-10 dage i køleskab. Den kan også fryses (mælkekarton eller frysepose), pasteuriseres, laves til cider eller sirup osv. 

Presning af op til 50 kilo er gratis.

 

Søndag d. 14.
Almindelig rundvisning kl. 14

Rundvisning i vinmarkerne varighed ca. 1 time. På denne tur går vi mere i detaljerne omkring dyrkninga af vin i Danmark og det arbejde der foregår i vineriet. Rundvisning i vineriet varighed ca. 1/2 time. Smagning af 5 vine.
Book rundvisningen her

 

Mandag d. 15. oktober

Smagning af Cider i butikken

 

Tirsdag d. 16. oktober
Smuttur

På Smutturen får du et hurtigt indblik i vinmarken og i vineriet. Turen slutter i butikken med én smagsprøve. 
Book rundvisningen her

 

Onsdag d. 17. oktober
Smuttur

På Smutturen får du et hurtigt indblik i vinmarken og i vineriet. Turen slutter i butikken med én smagsprøve.
Book rundvisningen her

 

Torsdag d. 18. oktober
Gourmetaften kl. 18

Kl. 18 byder vi indenfor til en hyggelig aften med god mad og vingårdens egne vine.

Køkkenet har lavet en lækker 5 retters menu, og vi har udvalgt 11 vine der skal smages dertil.
 

 

Menu

 

Skindstegt multe med glaskål, brombær og persillepuré

RÖS Cuvée Rosé 2017 og RÖS Cabernet Cortis 2015

 

Græskarsuppe med jomfruhummer, grøn olie og krydderurter

RÖS Johanitter Reserve 2016 og RÖS Solaris 2017

 

Langtidsstegt svineskank med glace, kartoffelfondant, svampe, variation af løg og jordskokkechips

RÖS Cabernet Cantor 2013 og RÖS Solaris Reserve 2017

 

2 slags oste med portvinsmarinerede valnødder, æblekompot med chilli og knækbrød

RÖS Vintage Cabernet Cantor 2014 og RÖS Vintage Leon Millot 2015

 

Variation af blommer med nøddecrunch og vanilieparfait

RÖS Muscaris mousserende og RÖS Edelbrand lagret æble

 

Book din plads til gourmetaftenen her

 

Torsdag d. 18. oktober

På Smutturen får du et hurtigt indblik i vinmarken og i vineriet. Turen slutter i butikken med én smagsprøve.
Book rundvisningen her

 

Fredag d. 19. oktober

Ekstra smagninger på Hr. Skovs produkter i butikken.