Besøg Danmarks største vingård i efterårsferien,
den vrimler med aktiviteter - også for børnene

Hver dag fra den 13. til 21. oktober

  • Café Dyrehøj er åben hver dag i efterårsferien fra kl. 10 - 17 mandag aften til 21
  • Skattejagt i haven for børnene, hver dag
  • Butikken er åben hver dag fra kl. 10 - 17

 

I løbet af ugen fra den 13. til 21. oktober

  • Æblepresning, kun lørdag d. 13
  • Premiere på RÖS mousserende vine årgang 2016
  • Beton & pileflet - kreativt værksted
  • Smutture i vinmarken (1 time, kr. 95.-, børn gratis)
  • Cidersmagning
  • Almindelig rundvisning søndage kl. 14. (2 timer, kr. 175.-, børn gratis)
  • Chokoladesmagning
  • Gourmetaften
  • Smagsprøver på delikatesser og chokolade
  • - 50 % på udvalgte vare fra Armour Lux bl a. tørklæder
  • Lær at binde en krans og binde blomster.
  • Brændte mandler

 

Lørdag den 13. kl. 10 -16

Få gratis most af dine egne æbler

Traditionen med æblepresninger fortsætter igen i år på Dyrehøj Vingaard. Alle er velkommen til at komme og få presset deres egne æbler til dejlig frisk most.

 

Sådan bliver dine æbler til most

Du bærer dine æbler hen til æblepressen som står i vineriet. Her hældes æblerne op i vaskeren hvor snavs, jord og blade fjernes. Herefter kører de automatisk op i snitteren hvor æblerne bliver findelt. De findelte æbler forvandles til most i vores frugtpresse.

Din most bliver opsamlet i en lille tank, som du til sidst tømmer over i den embalage, som du selv har med. Mosten bliver ikke pasteuriseret.

Alt foregår i et tempo så I kan følge jeres æbler hele vejen og børnene er mere end velkommen til at smage på det pressede æble. 

 

Husk at medbringe beholdere til mosten

Regn med forholdet 3:2. Det betyder at du får ca. 10 liter most ud af 15 kilo æbler. Mosten holder 5-10 dage i køleskab. Den kan også fryses (mælkekarton eller frysepose), pasteuriseres, laves til cider eller sirup osv. 

Presning af op til 50 kilo er gratis.

 

I gårdbutikken

Smagsprøver på vin, spiritus, delikatesser og chokolade

 

Pop-up kreativt værksted, beton & pileflet
Jeanette laver håndlavet figurer støbt i beton. Figurerne er meget velegnede til udendørs arealer og frostsikre.
Årets første nisser er også støbt og klar til at komme til et nyt hjem eller have
Produkterne er i rå beton, man kan evt. vælge at male dem.  

 

Pileflet
Susanne Pil, du kender hende sikkert fra vores årlige julemarked.
Susanne har mange års erfaring med fletning af pil – og kreativt brug af skønne materialer fra naturen.
Der udstilles forskelligt håndværk af pil og keramik af eget design på markedsdagen.

 

Søndag 14. oktober

Almindelig rundvisning i vinmarken
Rundvisning i vinmarkerne varighed ca. 1 time. Rundvisning i vineriet varighed ca. 1/2 time. Smagning af 5 vine.

 

Mandag 15. oktober

Café Dyrehøj holder åben fra 11- 21
Aftenmenuen er stegt flæsk med persillesauce

 

Smag på vores nye cider
Ny RÖS Cider i butikken. Vi kalder den Sparkling Apple, da det er rigtige flaskegærede bobler der giver blide og små bløde bobler og smagen af friske, søde æbler. Velegnet til skøn efterårsfrokost eller som tørstslukker.

 

Det er hybensæson
Smag på syltet hyben. De skønne hyben som netop er i naturen nu har Hr. Skov sammensat med en sød lage med polynesisk vanilje. Passer rigtigt godt på et ostebord her i efterårsdagene.

 

Tirsdag 16. oktober

Sv. Michelsen Chokolade
Chokoladedisken er fyldt godt op med alle varianterne af petit fours.
Dansk håndlavet chokolade fra Sv Michelsen chokolade lavet af de bedste råvarer, 100 % fairtrade og også gluten fri. Vi sætter smagsprøver frem af den søde chokolade.
Nu tilbud på chokoladebrud pr. stk. 39,-

 

Smuttur
På Smutturen får du et hurtigt indblik i vinmarken og i vineriet. Turen slutter i butikken med én smagsprøve. Turen starter kl. 11 fra butikken.

 

Kastanjedyr og grillede skumfiduser
Vær kreativ med kastanjer og lav de flotteste dyr. Skulle du blive lækkersulten er der bagefter mulighed for at grille skumfiduser, hvis vejret tillader det.


Onsdag 17. oktober
 

Smuttur

På Smutturen får du et hurtigt indblik i vinmarken og i vineriet. Turen slutter i butikken med én smagsprøve.

 

Blomsterbinding- og kransedag på Dyrehøj
Fra kl. 13 – 17
Skab kranse til hjemmet, til ophæng på døren eller pynt til havebordet, lavet af blomster og rustik natur.  Det er nu naturen giver os en masse skønne materialer som vi kan benytte.
Camilla som er udannet blomsterdekoratør står sammen med sin kreative hjælper klar til at hjælpe og være til rådighed med at lave nogle skønne kranse.
Der vil være naturmaterialer til rådighed og du skal være velkommen til selv at tage ekstra materialer med til at binde med.
Kig forbi og bliv inspireret. Kranse købes med hjem til en materialeafregning i butikken.
Der er selvfølgelig kaffe og lidt sødt til de kreative. Arbejdsdagen foregår udendørs ved butikken.  

 

Torsdag 18. oktober
 

Smuttur

På Smutturen får du et hurtigt indblik i vinmarken og i vineriet. Turen slutter i butikken med én smagsprøve.

 

Gourmetaften

Kl. 18 byder vi indenfor til en hyggelig aften med god mad og vingårdens egne vine.
Køkkenet har lavet en lækker 5 retters menu, og vi har udvalgt 11 vine der skal smages dertil.

 

Menu

 

Skindstegt multe med glaskål, brombær og persillepuré

RÖS Cuvée Rosé 2017 og RÖS Cabernet Cortis 2015

 

Græskarsuppe med jomfruhummer, grøn olie og krydderurter

RÖS Johanitter Reserve 2016 og RÖS Solaris 2017

 

Langtidsstegt svineskank med glace, kartoffelfondant, svampe, variation af løg og jordskokkechips

RÖS Cabernet Cantor 2013 og RÖS Solaris Reserve 2017

 

2 slags oste med portvinsmarinerede valnødder, æblekompot med chilli og knækbrød

RÖS Vintage Cabernet Cantor 2014 og RÖS Vintage Leon Millot 2015

 

Variation af blommer med nøddecrunch og vanilieparfait

RÖS Muscaris mousserende og RÖS Edelbrand lagret æble

 

Book din plads til gourmetaftenen her

 

Fredag 19. oktober

Ekstra smagninger på Hr. Skovs produkter i butikken
Hyben sirup er en lækker sirup der er helt fantastisk og meget velegnet til skyer, kom på besøg i butikken og vi har sammensat en lille smagsprøve dig

 

HUSK fredags flødeboller

Håndlavede flødeboller af de bedste råvarer.
Sv. Michelsen flødeboller er håndsprøjtet på marcipanbund og overtrukket med tyk chokolade. Lige nu kan man prøve Limited edition flødebolle.