Høsten er næsten i hus, det lover fantastisk

Høsten er snart overstået, og vi er så lykkelige og forventningsfulde, som det ser ud nu. Sæsonen i år har været helt optimal. Vi havde en god lang vinter, og vi gik fri af maj-barfrost. Foråret fik alting til at eksplodere i vinmarken og blomstringen gik hurtigt, og derfor vi fik en perfekt bestøvning af blomsterne. Sommeren igennem har vi optimeret på markarbejdet og prioriteret planterne højest. Vi har arbejdet med rettidig omhu i opbinding, bekæmpelse af ukrudt og sidst men ikke mindst gødning.

 

Gødning, gødning og gødning

På gødningsdelen har vi spredt os over husdyrgødning, kunstgødning og bladgødning. De har hver især deres styrker, og vi har arbejdet hårdt på at opnå en god balance i jorden, så planterne også kommer i balance. Alle de mange timer og det hårde arbejde har båret frugt. Nu her hvor vi er kommet i gang med at høste, er det en kæmpe nydelse at se hvordan drueklaserne bare hænger på rad og række, strutter af sundhed, sukker, modenhed og velsmag.

Udbyttet bliver godt

Udbyttet af årets høst ser ud til at blive rigtig godt, og vi skulle meget gerne høste 3 - 4 gange så meget, som vi har høstet de sidste år. Det vil om alt går vel betyde, at vi kan producere ca. 12.000 flasker helt fantastisk RÖS.

”Is i maven”, ”vent”, ”vejrudsigt”,
”botrytis” og ”skimmelsvamp”

Ord og begreber som har fløjet og vil altid flyve gennem luften fra dagene inden vi starter med at høste, og helt frem til nu her i november hvor vi så småt er ved at være færdige. Det er nu at dagene tæller rigtigt meget – så tålmodighed!

Vi havde ikke klaret det uden hjælp

Man skal også have tålmodighed som plukker, når vinbonden ikke ringer efter hjælp! Men det er jo fordi, vejret skal være perfekt, og druerne skal være perfekte.

Vi skal så også tilføje, at alle jer der har tilbudt at være med, har bakket op, når vinbonden så endelig har ringet efter jer. Man skal aldrig forklejne det arbejde, der er med at plukke druer, det er et hårdt og tungt arbejde i en dårlig arbejdsstilling. Men tusind tak skal I have.

I var seje – vi havde ikke klaret det uden jer.