Mundus Vini 2020

"Your wine passed this test with flying colours"

Sådan lød beskeden fra det internationale panel af dommere, da vi fik at vide, at vores RÖS Solaris var blevet udmærket med en sølvmedalje ved den store International Wein Award Mundus Vini

 
"Many thanks for taking part in the 26th Grand International Wine Award MUNDUS VINI and congratulations on the award won by your wine."
 
Vi havde sendt vores RÖS Solaris 2018 til bedømmelse ved, en af verdens største vinkonkurrencer, International Wein Award Mundus Vini i Tyskland. Konkurrencen fandt i år sted for 26. gang. Der var tilmeldt 7.500 vine fra 45 lande. De fleste vine kom fra Italien, Spanien, Frankrig, Portugal og Tyskland, så det var i sandhed et stærkt felt vi havde placeret os i.
 
Juryen bestod af 268 vineksperter fra 54 lande, 40% af juryen var i år kvinder. En af dommerne var dansker, nemlig Frederik Kreuzer, der er en internationalt anerkendt vindommer. Til daglig er Frederik ansat som produktchef hos Otto Suenson Vin.
 

 

Klik på billedet for at forstørre polardiagrammet.

 

Klik på billedet for at forstørre dommernes samlede bedømmelse.

 

Klik på billedet for at forstørre vores sølvmedaljediplom.

 

 

Kommentar fra Frederik Kreutzer,
som var med for første gang som dommer

Mundus Vini er en af verdens største vinkonkurrencer, med ca. 7.500 vine indsendt. Dommerpanelet er en skøn kombination af producenter, journalister, undervisere og importører fra hele verden. Som dommer var det virkelig interessant at deltage, da man bliver udfordret med nye vine hele dagen. Vi får drue, årgang og sukkerniveau oplyst for hver vin vi smager. Derfra vurderer man vinens elementer, og især hvordan de er i balance i forhold til hinanden. Derfor bliver alle vine, fra alle regioner, vurderet ærligt udfra hvad de viser på dagen.

En flot præmie til en af Danmarks bedste hvidvine

"Det glæder mig meget, at høre, at ROS Solaris 2018 har fået en medalje. Jeg sad ikke ved det bord, der smagte Solaris, men ved at vinen er smagt udfra samme kriterier som fx en Sancerre, Chablis eller andre mere kendte vine. En flot præmie til en af Danmarks bedste hvidvine."

RÖS Solaris 2018, vi sender 6 stk. fragtfrit

Den meget karakteristiske duft og smag af hyldeblomst med en kant af ananas er kendetegnene for denne tørre solarisvin. Den friske syre danner rygraden sammen med alkoholen og den fyldige smag fuldender vinen. Vi sender 6 stk. fragtfrit.