NÄS Brut mousserende hvidvin

DRUER: Solaris og Muscaris

 

OPRINDELSE: Danske druer, dyrket og produ-ceret på Dyrehøj Vingaard

VINIFIKATION: Druerne er håndplukket og sorteret i marken. På vingården bliver druerne meget nænsomt presset. Mosten bliver derefter klaret og gæret med en specielt udvalgt champagnegær. Når vinen er færdiggæret, bliver den tappet på champagneflasker og tilsat lidt gær og sukker. Under denne andengæring opstår der tryk i flasken. Den CO2 der udvikles under andengæringen bliver til de små fine bobler der kendetegner vores mousserende vin. Herefter lagres vinen i minimum ni måneder. Flaskerne stilles på hovedet i en champagnereol, hvor de drejes hver dag i flere uger. Når al gæren er samlet i flaskehalsen bliver gærproppen frosset og skudt ud. Vinens sødme justeres og derefter lukkes flasken med en korkprop samt gittertråd.

VINANALYSE

Alkohol: 11,5 % vol.
Restsukker: 11,1 g/l
Total syre: 5,9 g/
Tryk: 5,8 bar

SMAGENOTER

I glasset står vinen lys og klar, med en fin perlerække af fine bobler. Duften af muscaris stiger op af glasset i en buket af blomster og eksotiske frugter. Smagen er frisk og let, dog med en lang eftersmag der slutter med en let sødme.

ANBEFALES TIL: NÄS hvid brut er perfekt som apéritif, til ost, frugt og ikke mindst til desserter. Bør nydes godt afkølet.