NÄS rose

DRUER: Rondo, Monarch og Cabernet Cantor.

OPRINDELSE: Vinen er skabt på blå danskdyrkede druer. Vinificeret og tappet på Dyrehøj Vingaard.

VINIFIKATION: Druerne er håndplukkede og sorteret i marken. På vingården er drueklaserne først blevet afstilket og derefter presset nænsomt men hurtigt for, at undgå at mosten skal få for meget farve og tanniner fra drueskal-lerne. Mosten er derefter naturligt klaret og gæret ved 18 grader i lukkede rustfrit ståltanke ved hjælp af en specielt udvalgt gærstamme der fremmer de friske og frugtagtige noter i vinen. Efter endt gæring har vinen kun haft kort tid på gæren for at bevare det friske frugtpræg, derefter er vinen omstukket til en lukket tank. Vinen har modnet i fire til fem måneder, er blevet kuldestabiliseret og filtreret inden flaskning.

VINANALYSE:

Restsukker: 4,8 g/l
Alkohol: 11,50 %
Total syre: 5,9 g/l

SMAGENOTER

Smuk og intens rød farve. Duften har en intens aroma af friske modne jordbær, hindbær og rabar-ber. De friske bær går igen i smagen, og giver sammen med en pæn syre en harmonisk vin. Smagen er ren, men fyldig og rund og bliver længe i munden. Charmerende rosé der vil overraske de fleste.

ANBEFALES TIL: Vinen er dejlig liflig og læskende kan nydes blot for vinens egen skyld. Velegnet til fisk og skal-dyr, kylling og salater. Serveres godt afkølet direkte fra køleskabet. Kan nydes al fresco også helt uden ledsager.