NÄS kirsebærvin

INDHOLD: 50 cl., 14 % alc. vol.

VINEN: Det gode danske traditionsrige Stevnsbær er grundelementet i denne vin. Stevnsbærret er kraftigt i både duft og smag. Vi bruger lokale kirsebær, der er høstet på det perfekte tidspunkt og bringer dem til vingården. I vineriet sætter vi gær til og begynder derefter på forvandlingen fra saft til vin. Vi følger processen nøje og justerer blandt andet temperatur for at opnå den bedste smag. Når gæringen er slut justeres sødmen, så vinen får en god balance.

SMAGENOTER: En kirsebærvin med fyldig og rund smag og en balancret sødme der elegant fremhæver smagen af kirsebær. Duften er kirsebær, chokolade, mandler og lidt marcipan.

SERVERINGSFORSLAG: Kan serveres til lækre desserter med bær eller figner, til chokolade, oste og naturligvis Ris á la mande. 

DYREHØJ VINGAARD: Danmarks største vingård ligger på det smukke Røsnæs ved Kalundborg. Vingården har over 30.000 vinstokke som dækker ca. 10 hektar og ejes af Tom Christensen. Vingården blev grundlagt i 2008, hvor de første vinstokke blev sat i jorden. Det hele startede med, at en nabo sagde:" Tom, er du klar over at du har købt Danmarks bedste sted til at dyrke vin?". Klimaet på Røsnæs er tørt og varmt, med over 100 timer flere solskinstimer end landsgennemsnittet. Jordbunden er sandet og med et højt kalkindhold, vandet omkring Røsnæs sikrer et mildt forår og alt det tilsammen giver et meget gunstigt sted for vindyrking.
Ambitionerne har været helt i top fra starten og drømmen om gode vine der år efter år afspejler Røsnæs unikke egnspræg, har drevet vingården til det den er i dag. 

 

RUNDVISNIGER OG SMAGNINGER: Vingården er åben for besøg hele året.