RÖS Gin Sour

Ginmanageren, Christian Wendelboe fra Bar Plata i hjertet af Aarhus, har skrevet en bog om danske gin, fordi dansk gin fortjener at nå ud til et stort publikum. Ud til dem der kender den velkendte smag af enebær og ud til alle dem, der ikke kender smagen, men er nysgerrig efter at vide og forstå, hvorfor gin er blevet så populær. Globalt og lokalt.

I bogen afslører Christian nogle af hemmelighederne. Fortæller om passionen. Løfter en flig af ginnens historie. Krydrer tilværelsen med nye, spændende cocktails.

 

Christians opskrift på RÖS Sour

RÖS Sour er en rigtig æblecocktail med noter af vanilje. Sours i æblegenren mixer Christian mange af på Bar PLATA - og det er der en god grund til. Friskheden fra æblet, fedmen fra ægget og sødmen fra vaniljen er en helt perfekt kombination.
 
Glas: Martini eller coupe
Metode: Muddle, dry shake og double strain
Udstyr: Muddler, shaker, hawthorne strainer og fine strainer
Garnish: En skive frisk æble eller dehydreret æble

 

Ingredienser:
4 cl. RÖS Gin
2 cl. RÖS Æblelikør
3 cl. æggehvider
1/4 æble
1,5 cl. vaniljesirup
3 cl. citronsaft

 

Fremgangsmåde:
Skær et æble i kvarte og del én af æblebådene i mindre stykker - du behøver ikke at fjerne kernehus og kerner, da cocktailen fine straines. Muddle æblestykkerne med din muddler i shakeren og tilføj de resterende ingredienser. Dry shake først uden is (hårdt) til der er et fint skum. Tilføj is og shake endnu en gang. Double strain mixet og hæld det i dit isafkølede glas og pynt med en tynd skive frisk æble eller en dehydreret skive æble.

 

Kom igang helt simpelt

Er du nysgerrig og tørstig efter at lære mere om RÖS's bidrag til bogen - RÖS Sour med gin og æblelikør?
Vi har sammensat en pakke med bogen Danske Gin og Ginmagere, en RÖS gin og æblelikøren.
Pris fra 375,- kr.
Køb bogen og de vigtigste ingredienser her