Tag med på en rejse i vinmarkerne,
vineriet og efterfølgende vinsmagning

Rejsen starter med, at vi går en tur rundt i vinmarkerne. Undervejs gør vi stop flere steder, hvor vi fortæller om hvorfor vi har valgt at plante de sorter vi har her på vingården. Sammen kigger vi nærmere på de forskellige sorter af vindruer lige fra Solaris til Pinot Noir. Om foråret og henover sommeren kan man næsten se vinstokkene gro, og når vi kommer hen i september måned, hænger de saftspændte modne drueklaser som perler på en snor.
Nu medens vi er ude i vinmarkerne, kommer vi selvfølgelig også til at tale om mulighederne for vindyrkning her i Danmark generelt,  hvordan vi beskærer vinstokkene for at få det bedst mulige udbytte, og samtidig sikrer næste års vækst, men ikke mindst hvordan vi i det hele taget har organiseret alle de arbejdsgange, der er forbundet med at passe de ca. 30.000 planter vi har på vores vinmarker gennem sæsonerne.
Se datoer og book rundvisningen her

Den mageløse udsigt
over Storebælt

Turen går ned over de sydvendte skråninger igennem vinmarken, og videre op på de fredede volde der ligger ned mod Kalundborg fjord, her bliver der tid til at stoppe og få vejret, medens vi nyder den fantastiske udsigt over Storebælt mod Fyn. Voldene er et fantastisk syn, når alt står i fuldt flor med mange små og sjældne fredede blomster og urter.

Rejsen fortsætter ind i
vinens og magiens verden

Tilbage på vingården fortsætter turen ind i vineriet. Her bliver I ført dybere ind i de fascinerende metoder, vi bruger, når vi gærer mosten til vores præmierede RÖS vine i de store gæringstanke, smager, analyserer i laboratoriet og korrigerer vinen til perfektion før den endelig lagres. Videre til tappelinien og til slut flaskningen.

Det skal ikke være vin det hele,
der er også insisterende spiritus

Rejsens næstsidste station er vores destilleri, der i sandhed er en historie for sig. Ikke blot er det et fantastisk smukt kobberapparat, hvor vel nok alle kender dråberne der kommer ud af hanen, men hvordan bliver spiritus egentlig lavet? Det er en spændende historie der starter i Persien for tusind år siden og fortsætter her på Røsnæs.

Rejsens højdepunkt.
Her skal I smage frugten
af vores arbejde

Rejsens endestation er vinsmagningen, hvor I bliver belønnet med frugten af alt det arbejde, vi har lagt i vinen gennem hele processen. Alt efter hvilken type rundvisning I har valgt, åbner vi forskellige vine, likører, edelbrand, cider eller hedvin. Det er vigtigt for os at vinen smages og opleves og det er gerne her at alle spørgsmålene kommer frem. Nu er der tid til at fordybe sig i forskellige emner, og vi opfordrer altid til at der stilles så mange spørgsmål som overhovedet muligt.

Vores rundvisninger

Vi har sammensat en række buketter af tilbud til de besøgende på Dyrehøj Vingaard. Det er muligt at spise medbragt mad i gården når vejret tillader det. Der er gode parkeringsforhold for op til flere busser af gangen.

Almindelig rundvisning

Rundvisning i vinmarken, vineri og vinsmagning. Varighed ca. 2 timer.
Pris kr. 175.- per deltager og det er selvfølgelig gratis for børn.

Se datoer og book rundvisningen her