Nu starter høsten 2019 lige straks

 

Måneden op til høst er en blanding af spænding, tålmodighed og forberedelse. Vi har været ude at tælle klaser, så vi nogenlunde ved hvor meget vi får i hus. Vi har holdt de første disponeringsmøder, og den lange ønskeseddel med ønske-vine er skrevet for længst.

Der var ikke for mange solskinstimer i 2019

Vi kigger tilbage på et år uden det helt store fyrværkeri af solskinstimer. På Røsnæs gik vi fri af kulden i foråret, som vi plejer, og blomstringen gik fint. På skemaet neden for kan man se, at vi godt kan bruge lidt solskinstimer endnu, men 2018-niveauet når vi ikke!

 


 

Solskinstimer er kun én del af historien, sygdom er en anden. Skimmel og råd trives særdeles godt i vådt vejr og selvom vi ikke har fået så meget regn, så er der faldet lidt hele tiden, mens druerne har siddet på stokken. Vi har haft godt gang i svovlsprøjten og har kombineret det med et intensivt bladvægsarbejde, så vi har holdt skimmelen stangen – indtil videre.

Vi overvåger modningen intenst nu

Nu her få dage før høsten begynder, starter den tætte overvågning af den allersidste modning. Sukkeret stiger støt vores Solaris er nu oppe og runde 95 oechsle, syren falder, på nuværende tidspunkt er den nede på 9 g./l, smagen bliver generelt mere frugtig og tanninerne bliver blødere. Vinbonden og vinmageren går dagligt ture imellem rækkerne og smager på druerne. Vi håber på, at vi kan vente med at høste til der er den perfekte balance mellem sukker, syre, smag og tanniner, men nogle gange bliver vi overhalet indenom af sygdom i druerne eller dårligt vejr.

Høst ved håndkraft

Druerne bliver igen i år håndplukkede, og høstmaskinen står fint i garagen og samler støv præcis som de andre år. Vi er så heldige, at have rigtigt mange dedikerede plukkere der gerne vil bidrage til at få selekteret de rigtige klaser og sorteret druerne i klaserne. Det er et stort arbejde at sortere 35 tons druer i hånden, men det er det hele værd. Råvaren er fundamentet i et ethvert godt produkt.

Vil du med i vinmarken og hjælpe til med høsten?

Hvis du har lyst til at hjælpe til med at plukke druer og mærke den hyggelige stemning, kan du sende en mail til Betina på betina@dyrehojgaard.dk. Du skriver blot Plukkeliste dit navn og dit mobilnummer. Du kan også tilmelde dig "Plukkerlisten" ved at sende en SMS 5082 3713, skriv blot Plukkerliste og dit navn. Så kommer du med ud i vinmarkerne.
Alle på Plukkerlisten modtager hver dag en SMSbesked om hvilket klokkeslæt, vi starter den følgende dag.
Perioden fra onssdag den 2. oktober og cirka frem til udgangen af oktober, ser ud til at blive fyldt med muligheder for at være med – når det er tørvejr!

 

Vi glæder os til at komme i gang med at få høsten 2019 i hus.