Dyrehøj Vingaard er Danmarks største vingård

Dyrehøj Vingaard ligger på det solrige Røsnæs ved Kalundborg og er Danmarks største vingaard med 26 400 planter. De første planter blev sat i 2008. De kalkholdige skrænter og det kølige klima giver et fantastisk grundlag for at dyrke druer. I vinkælderen bliver RÖS skabt af vinbonden og hele teamet bag vingården.

Hvorfor RÖS?

Alle vine, likører, edelbrand og cider fra Dyrehøj Vingaard markedsføres under navnet RÖS.
RÖS henviser kort og præcist til vinmarkernes og vineriets unikke geografiske beliggenhed på Røsnæs, og logoet signalerer i sin form, at det vi tilstræber er den højeste håndværksmæssige kvalitet der kan opnåes.
Når du køber RÖS vine, edelbrand, likører eller cider, så ved du, at der er gjort den højeste indsats for at du får en smagsoplevelse, du gerne vil vende tilbage til.

Druerne

Druesorterne på markerne er fordelt på 6 hvidvinssorter og13 forskellige rødvinssorter. De hvide druer er hovedsageligt Solaris, Muscaris, Johanniter og Souvignier Gris samt en lille mængde af Helios.
Hovedvægten af røde druer er Cabernet Cantor, Spätburgunder, Cabernet Cortis, Monarch, Leon Millot og Rondo. Af mindre mængde har vi Regent, Cabernet Carol, Bolero, Frühburgunder, Castel, Baron og Piroso.

Klimaet

Klimaet på Røsnæs hører til det tørreste og mest solrige i Danmark. I gennemsnit falder der kun 523 mm nedbør pr. år mod landgennemsnittet på 664 mm. pr. år og normalt ligger Røsnæs på ca. 100 solskinstimer over landsgennemsnittet på 1.730 pr. år.
 

Røsnæs

Røsnæshalvøen er en vold af ler, sand, grus og sten, som blev skubbet op under den sidste istid. Røsnæs er den østlige del af en randmoræne, der fortsætter undersøisk til nordspidsen af Fyn. De kalkholdige overdrev på Røsnæs er unikke og har været fredet siden 1924 - en af Danmarks første naturfredninger. Volden, der ligger mellem markerne og fjorden, er et af de fredede arealer.
 

Frugtplantagen

Æblerne og kirsebærerne kommer fra en plantage ved Svallerup, som vingården har forpagtet. Det unikke ved netop den lokation er, at træerne står meget tæt på vandet og der er dermed et mildt klima. Derudover er havgusen med til at beskytte frugterne og sprøjtning er næsten unødvendig.
De 21 000 æble træer er fordelt på æblesorterne Gråsten, Elstar, Ingrid Marie og ikke mindst Cox Orange.
Der er kun én sort kirsebær, Kelleris, men der er så til gengæld 8.000 træer af dem. 

Følg med i årets gang på Vingården

I vores nyhedsbreve beskriver vi vores hverdag. Når solen skinner på en vinterdag, når skuddene begynder at vise sig, når traktoren er kørt i stykker, når vi smager på vinen i tanken og alle mulige andre interessante hændelser der er hverdag for os og interessante for dig. Vi giver dig også først-til-mølle fordele ved arrangementer og særlige tilbud.